دیابت حاملگی چیست
نشان ها و علائم ابتلا به دیابت حاملگی
ابتلا به دیابت نوع ۲ درحال افزایش است و این خبری ناگوار است.
بیشترین احتمال بروز دیابت حاملگی در ماه دوم یا سوم بارداری است. هرچند علت دقیق آن مشخص نیست اما گمان می رود به علت هورمون های مترشحه از جفت این وضعیت در مادر ایجاد می شود. هورمون های جفتی موجب سلامتی و رشد جنین می شوند در حالی که ممکن است اثرات سوء بر عملکرد انسولین در بدن مادر داشته باشند.
خطر ابتلا به دیابت حاملگی همانند دیابت نوع ۲ تحت تاثیر چندین عامل است: سن, وزن, ژنتیک, سابقه ابتلا به دیابت در نزدیکان یا در حاملگی قبلی.
در سال های اخیر میزان ابتلا به دیابت حاملگی بسیار زیاد افزایش یافته است. از سال ۱۹۹۴ میلادی تا ۲۰۰۲ میلادی تعداد مبتلایان به دیابت حاملگی دو برابر شده است!
طبق آمار رسمی ۹٫۲ درصد زنان باردار دچار دیابت حاملگی می شوند. دیابت حاملگی یک نشانه خطر است زیرا ۵ تا ۱۰ درصد مادران پس از زایمان دچار دیابت نوع ۲ می شوند. همچنین احتمال بروز چاقی و اضافه وزن در نوزادان این مادران بسیار بالاست.
چگونه از دیابت حاملگی پیشگیری کنیم؟
در صورتی که سابقه ابتلا به دیابت حاملگی را داشته اید با رعایت چند نکته می توانید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهید. طبق تحقیقات و آمار رسمی زنان با تغییر و اصلاح سبک زندگی می توانند تا ۵۰ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را پس از زایمان کاهش دهند.
اصلاح سبک زندگی شامل چه مواردی است؟
کاهش وزن و ماندن در وزن ایده آل
انجام ورزش و داشتن تحرک جسمانی
رژیم غذایی سالم و مغذی
نکات تکمیلی
حتما در روند بارداری از پزشک خود بخواهید تا از نظر دیابت چک آپ شوید.
پس از زایمان مراقب وزن خود باشید و پرخوری نکنید.
به نوزادتان شیر بدهید. شیر دادن خود یکی از عوامل موثر در تنظیم قند خون و پیشگیری از دیابت نوع ۲ است.