مصرف اسید فولیک در دوران بارداری بسیار مهم است
اسید فولیک در بارداری به چه دلیل توصیه و تجویز میشود ؟
سه ماهه اول بارداری زمان رشد و تغییرات سریع است و تامین ریزمغذی ها برای این تغییرات لازم است و این درست هنگامی است که اغلب زنان اشتهایی به خوردن غذا ندارند و یا دچار تهوعهای متعدد میشوند.
اگر بارداری شما بارداری با برنامه ریزی و بارداری خواسته بوده است قطعا مصرف قرص ۴۰۰ میکروگرمی اسیدفولیک را حداقل از سه ماه قبل بارداری شروع کرده اید, اما اگر بارداری شما ناخواسته است به محض اطلاع از وجود آن موجود ناشناخته شروع به مصرف این مکمل ضروری کنید!
چرا مصرف اسید فولیک در بارداری تا این حد اهمیت دارد ؟
کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا, آنانسفالی و اوتیسم در کودک می شود.
مهم ترین اختلالی که در اثر کمبود اسید فولیک ایجاد می شود, اسپینا بیفیدا (spina bifida) نام دارد که در این اختلال ستون فقرات (ستون مهره ها) به طور کامل بسته نمی شود و نخاع از بین مهره ها بیرون می آید.
آنانسفالی (anencephaly) در این اختلال مغز کودک تشکیل نمی شود.
آنسفالوسل بیماری است که بافت مغز از شکاف های جمجمه بیرون می زند.
ارتباط کمبود اسید فولیک در خانم باردار و ابتلای فرزند او به اوتیسم هنوز در هاله ای از ابهام وجود دارد و هنوز به طور قطعی اثبات نشده است .
همه این نقص ها در طی ۲۸ روز اول بارداری رخ می دهد, معمولا قبل از اینکه مادر بداند باردار شده است.
نتایج تحقیقات نشان میداد که خانم های باردار, فرزندانی با نقص در مغز و سیستم عصبی به دنیا می آورند که به دلیل کمبود اسید فولیک در رژیم غذایی می باشد.
از سال ۱۹۹۸ میلادی, اسید فولیک از ویتامین های گروه B گرفته شد و در برخی کشورها به محصولات غلات آنها اضافه شد.
با وجود اینکه کشوری مثل امریکا طرح غنی سازی غلات با اسیدفولیک را اجرا می کند (غلاتی مانند نان و برشتوک صبحانه و …) اما هنوز هم تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم در این کشور امار بالایی را دارد .