درمان کبد چرب با رژیم غذایی
کاهش دریافت کربوهیدرات بیشتر از کاهش دریافت کالری در کنترل کبد چرب موثر است . به این ترتیب نیازی نیست برای درمان کبد چرب , گرسنگی بکشید و غذا نخورید !
در صورتی که پزشک شما تشخیص داده است که مبتلا به کبد چرب هستید , باید به فکر درمان آن باشید .
اصلی ترین راه درمان کبد چرب , کاهش وزن و رفع چاقی شکمی (چاقی مرکزی) است . البته کاهش وزن در مبتلایان به کبد چرب با دشواری همراه است و می بایستی زیر نظر متخصص تغذیه صورت گیرد .
با توجه به تحقیقات انجام شده اگرچه کاهش دریافت کالری روزانه به کاهش وزن می انجامد . اما مهتر از آن دریافت کمتر کربوهیدرات ها است .
ابتلا به کبد چرب متاسفانه باتوجه به سبک زندگی و رژیم غذایی ناسالم همه جوامع را درگیر کرده است . در کشور آمریکا یک سوم بزرگسالان مبتلا به کبد چرب می باشند! آمار مبتلایان به کبد چرب در ایران نیز در حال افزایش است .
عدم درمان این بیماری باعث وخیم تر شدن وضعیت کبد , سیروز کبدی و حتی سرطان کبد می شود . کبد چرب با مقاومت به انسولین و بروز دیابت نوع ۲ همراه است . به همین علت کاهش وزن با سختی روبرو می باشد .
کاهش دریافت کربوهیدرات به خصوص کربوهیدرات تصفیه شده مانند برنج و نان سفید , ماکارانی ,لازانیا , پاستا , آرد سفید ,آبمیوه های صنعتی, انواع کیک و شیرینی ها , شکلات و بستنی به درمان کبد چرب کمک می کند .
افراد مبتلا به کبد چرب باید حجم غذای خود را کاهش دهند و از پرخوری بپرهیزند .
فست فودها , خوراکی های صنعتی و غذاهای فرآوری شده حاوی چربی های ترانس می باشند . دریافت چربی های مضر باعث افزایش التهاب و بدتر شدن بیماری می شود .
برای حفظ سلامت کبد خود مواد غذایی را به صورت طبیعی و تازه میل کنید . میوه و سبزی , غذاهای خانگی سنتی , مغزهای خام مانند گردو و فندق از مواد غذایی سالم می باشند که به برگشت چربی کبد کمک می کنند .
توصیه همیشگی انجام ورزش و فعالیت بدنی است ! ورزش موجب سوزاندن چربی های انباشته شده می شود .