سرکه و دیابت
آیا سرکه برای افراد دیابتی مفید است؟
سرکه و دیابت
سرکه موجب ثبات سطح قند خون و درمان مقاومت به انسولین در افراد دیابتی می گردد.سرکه فواید شاخصی برای متابولیسم بدن دارد. به کنترل و کاهش وزن , و کنترل سطح قند خون کمک می کند .سرکه موجب تقویت عملکرد انسولین و ترشح آن در پاسخ به دریافت غذای پرکربوهیدرات , در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و مقاومت انسولین می گردد.تاثیر سرکه مانند قرص های پایین آورنده ی قند خون ( متفورمین یا آکاربوز ) است.
در افراد دیابتی هورمون انسولین قادر نیست گلوکز را از خون وارد سلول ها – جایی برای سوزاندن گلوکز – کند . به همین دلیل سطح قند خون در این افراد نسبت به افراد سالم بسیار بالاتر است. همچنین سطح بالای انسولین باعث ازاد شدن اسیدهای چرب از ذخایر چربی و ورود آن ها به خون می شود. افراد دیابتی تمایل شدیدی به کربوهیدرات و شیرینی دارند.
طبق تحقیقات انجام شده اضافه کردن سرکه به غذا موجب کاهش هورمون انسولین و سطح قند خون پس از صرف غذا می گردد.سرکه موجب تقویت عملکرد هورمون انسولین در بدن است. در صورتی که انسولین کارکرد بهتری داشته باشد , قند خون به راحتی قابل کنترل است و فرد به آسانی وزن کم خواهد کرد.همچنین اسید استیک موجود در سرکه مانع فعالیت آنزیم های تبدیل کننده کربوهیدرات به قند می شود. در نتیجه شاخص گلایسمی غذا را کاهش می دهد. و قند خون ناگهان بالا نمی رود که این امر در افراد دیابتی بسیار مهم است.
سرکه را می توان با توجه به سلیقه خود به انواع سالاد , آش , خورشت و … اضافه کرد .
سرکه سیب از انواع سرکه مفید تر است و فواید بسیاری بر دستگاه گوارش و کیسه صفرا دارد . البته نباید در مصرف سرکه سیب به جهت خواص درمانی آن در دیابت افراط کرد.خواص سرکه سیب را در این پست می توانید بخوانید .