در ماه رمضان چگونه وزن کم کنیم ؟؟؟
در ماه رمضان چگونه وزن کم کنیم | پرخوری در افطار ممنوع !!!
روزه گرفتن در صورتی که به صورت صحیح و رعایت اصول باشد در نهایت موجب کاهش وزن و سبکی فرد می شود , که وضعیتی ایده آل است .
ماه رمضان فرصت مناسبی برای تمرین کم خوری , پرهیز از پرخوری و رعایت اصول سلامتی است .
حذف یک وعده غذایی در روز منجر به کاهش دریافت کالری می شود و بدن برای تامین نیاز خود از چربی های انباشته شده استفاده می کند . اما اگر در فاصله افطار تا سحر کالری دریافتی بیشتر از نیاز روزانه فرد باشد و فرد پرخوری کند , دچار چاقی و اضافه وزن رمضان می گردد !
در این ماه در بیشتر افراد متاسفانه انرژی دریافتی بیشتر از انرژی مصرفی است . همچنین در ماه رمضان میزان فعالیت بدنی کاهش و استراحت و خواب بیشتر می شود . در نتیجه کالری مصرفی بدن حتی از قبل هم کمتر می گردد و سوخت و ساز بدن کاهش می یابد .
زیاده روی در خوردن انواع غذاها و شیرینی ها به ویژه زولبیا و بامیه , پرخوری به هنگام افطار و سحر از علل شایع چاقی در ماه مبارک زمضان است .
حلیم , زولبیا و بامیه , آش به ویژه آش شله قلمکار , حلوا , شله زرد از غذاهای پرطرفدار برای افطاری بین ایرانیان است و کالری بسیار بالایی دارند که باید در مصرف آن ها احتیاط نمود .
از دیگر علل افزایش وزن و چاقی در ماه رمضان به ریزه خواری می توان اشاره کرد . به علت آن که فاصله بین افطار تا سحر کم است افراد تصور می کنند فقط باید بخورند! و مدام در حال خوردن مواد غذایی مختلف هستند . در حالی که توصیه می شود افراد به اندازه نیاز تنها در سه وعده افطار , شام و سحر غذا بخورند , تا از اضافه وزن جلوگیری شود .
وعده سحری را حذف نکنید .حذف سحری بسیار آسیب رسان است . زیرا در طول روز در اثر روزه فرد دچار افت شدید قند خون می شود و تمایل به خوردن مواد غذایی شیرین و پرکالری مانند زولبیا در افطار بسیار زیاد می شود .
و توصیه آخر , بهتر است در صورت امکان ۳-۲ ساعت پس از افطار نیم ساعت پیاده روی سبک با سرعت آهسته داشته باشید .