افزایش وزن در دوران پریود | دلایل اضافه شدن وزن در دوره قاعدگی
افزایش وزن در دوران پریود
سیکل قاعدگی در هر خانم منحصر به فرد است . برخی بانوان در سالیان باروری مشکلی با سیکل قاعدگی ندارند و برخی دچار مشکلاتی مانند اضافه وزن , خونریزی شدید , سندرم پیش قاعدگی می باشند .
سیکل قاعدگی
تقریبا یک بار در ماه بدن زن برای بارداری احتمالی آماده می شود . تخمک از یکی از تخمدان ها آزاد و وارد لوله فالوپ می شود . در صورت وجود اسپرم , لقاح انجام می شود و در رحم لانه گزینی می کند . در صورتی که لقاح انجام نشود , خونریزی صورت می گیرد .چندین هورمون در این سیکل دخیل می باشند . یکی از این هورمون ها استروژن است که در ضخیم شدن دیواره رحم برای آمادگی بارداری احتمالی نقش دارد . در ابتدای سیکل سطح این هورمون برای شروع فرآیند , افزایش می یابد .
افزایش وزن
افزایش وزن ممکن است پس از آغاز خونریزی در سیکل قاعدگی اتفاق بیافتد که ناشی از احتباس مایعات در بدن است و احساس پری و یا نفخ ناشی از این می باشد .
به دلیل نیاز بدن به هورمون ها برای ادامه روند قاعدگی , نوسانات سطح هورمونی و یا شرایطی که ممکن است یک هورمون بیش از سایر هورمون ها تولید شود , می تواند موجب علائم خونریزی قاعدگی سنگین و افزایش وزن شود. افزایش زیاد سطح هورمون استروژن در بدن در این دوره باعث اضافه وزن و خونریزی در خانم می شود . به طور عادی هورمون استروژن به وسیله هورمون استروژن تنظیم می شود و این نشانه ها در اثر عدم تعادل بین این دو هورمون ممکن است پدیدار شود .
استروژن در بدن وظیفه ضخیم کردن دیواره رحم را برای بارداری دارد در صورتی که یطح این هورمون در خون زیاد باشد باعث پرتراکم شدن بافت و خون در دیواره رحم می شود . در صورتی که بارداری اتفاق نیافتد , خونریزی پریود شدید خواهد بود . همچنین افزایش سطح استروژن باعث احتباس آب در بدن و تحت تاثیر قرار دادن دستگاه گوارش می شود . با تاثیر استروژن بر دستگاه گوارش , حرکات عضلات گوارشی کند می شود و احساس پری و نفخ ناشی از آن می باشد .