رنگ خوراکی – آیا رنگ های خوراکی ضرر دارد ؟؟؟
رنگ خوراکی
رنگ همیشه از قدیم الایام پای ثابت غذاها بوده است . زعفران ,گوجه فرنگی , زردچوبه و لبو از پر طرفدارترین رنگ های خوراکی طبیعی می باشند . استفاده از رنگ های طبیعی و شیمیایی باید در حد معمول و متعادل باشد . استفاده افراطی از رنگ ها حتی رنگ های طبیعی ممکن است باعث بروز مشکل شود .
برخی از مشکلات ناشی از مصرف رنگ های خوراکی شیمیایی
بروز بیش فعالی در کودکان – رنگ های مصنوعی و نگهدارنده های غذایی باعث بروز مشکلات یادگیری و اختلالات رفتاری در کودکان می شود . در مطالعه ای مشاهده شد که با حذف سدیم بنزوات ( نوعی رنگ خوراکی شیمیایی ) از رژیم غذایی کودکان , علائم بیش فعالی تا حد زیادی بهبود می یابد .
سرطان – نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه ضد و نقیض است و به طور قطع نمی توان گفت که رنگ های خوراکی مصنوعی عامل ایجاد سرطان می باشند . به همین جهت توصیه می کنیم موادخوراکی حاوی رنگ های خوراکی به ویژه در کودکان , با احتیاط و کم مصرف شود .
آلرژی – برخی از رنگ های خوراکی مصنوعی عامل ایجاد آلرژی و حساسیت می باشند . در صورت بروز آلرژی می بایست از مصرف آن رنگ و ماده خوراکی حاوی آن رنگ پرهیز کنید .
برای احتیاط و حفظ سلامتی بهتر است غذاهای ناسالم و فرآوری شده را از برنامه غذایی خود حذف کنید و عذاهای سالم و خانگی را جایگزین کنید . در این صورت مصرف رنگ های خوراکی را کاهش داده اید و از عوارض آن ها مصون خواهید ماند .
موادغذایی بدون رنگ خوراکی مصنوعی
- نخم مرغ و لبنیات : شیر , ماست و پنیر طبیعی ,کشک , تخم مرغ
- گوشت و ماکیان : گوشت و مرغ تازه , ماهی
- آجیل و دانه ها : بادام خام , گردو , تخم آفتابگردان
- میوه و سبزیجات تازه و فصلی
- غلات : جو , برنج قهوه ای , گندم
- حبوبات : انواع لوبیاها , نخود سبز , عدس
اگر می خواهید به طور کامل رنگ های خوراکی شیمیایی را از برنامه غذایی خود حذف کنید بهتر است تنها از موادغذایی ذکر شده مصرف کنید و حتما به هنگام مصرف هر ماده غذایی برچسب غذایی آن را مطالعه کنید .