درمان نقرس
رژیم غذایی و تغذیه مناسب در بیماران مبتلا به نقرس
برای درمان نقرس چه بخوریم و چه نخوریم ؟؟؟
نقرس نوعی آرتروز دردناک است که بر اندام انتهایی تاثیر دارد .در ۹۰% افراد مبتلا به نقرس ؛ پنجه پا , مفاصل پا و زانو درگیر می شود.
نقرس در اثر ازدیاد اوریک اسید در خون و انباشت آن در مفاصل و سایر بافت ها مانند کلیه ها ایجاد می شود.
افراد مبتلا به نقرس در اخطر ابتلا به سنگ های کلیوی و دیابت نوع ۲ می باشند.
نکات رژیمی برای پیشگیری از نقرس :
الکل و نوشیدنی های الکلی را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف نمایید .
قند توانایی بدن را در دفع اسید اوریک کاهش می دهد – فروکتوز , قندی است که با ابتلا به نقرس رابطه دارد . زیرا برای استفاده از فروکتوز , کبد آن را به گلوکز تبدیل می کند . این فرآیند محصول فرعی به نام اسید اوریک دارد. به همین دلیل بهتر است مصرف قند و مواد غذایی حاوی قند را محدود کنید.
کافئین – کافئین باعث کاهش توانایی بدن در ترشح و دفع اسید اوریک می شود. به همین دلیل از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای , قهوه و نوشیدنی ها انرزی زا پرهیز کنید.
موادغذایی پر پورین – پورین , ترکیبی طبیعی در موادغذایی پروتئینی ماهی های روغنی , گوشت و حبوبات یافت می شود. منابع پورینی در افراد مبتلا به نقرس می بایستی محدود شود.
کرفس – کرفس در پاکسازی بدن از اسید اوریک و کاهش دردهای نقرس بسیار موثر است. کرفس یک مدر ( ادرار آور ) طبیعی است و موجب بهبود عملکرد کلیه ها می شود .
گیلاس – گیلاس نیز همانند کرفس در کاهش دردهای ناشی از نقرس و پاکسازی بدن از اسید اوریک بسیار موثر است. گیلاس حاوی مقدار کمی فروکتوز است و میوه مناسبی برای افراد مبتلا به نقرس می باشد.