شیرین کننده های مصنوعی | خانم های باردار مراقب باشند !!!
شیرین کننده های مصنوعی و بارداری
آیا میدانید شیرین کننده های مصنوعی درحدود ۵ هزار مادهی غذایی مختلف از نوشابهها گرفته تا آدامس , شکلات و غذاهای آماده و صنعتی بصورت آشکار یا پنهان وجود دارند؟
درباره رژیم غذایی و دریافت موادمغذی در دوران بارداری نگرانی های بسیاری وجود دارد . یکی از موضوعات مهم امروزه دریافت شیرین کننده های مصنوعی در دوران بارداری است . در این پست به بررسی مصرف این شیرین کننده ها در دوران بارداری می پردازیم .
شیرین کنندههای مصنوعی برای بدن مضر میباشند . از این شیرین کننده ها برای شیرین کردن غذاهایی مانند نوشیدنی ها , دسرها , ژله , شکلات ها و شیرینی ها استفاده می شوند . برخی از شیرین کننده های مصنوعی عبارتند از : ساخارین , سوکرالوز (اسپلندا ) , آسولفم ( سوئیت وان یا سانیت و استیویا ) و نوترا سوئیت
با توجه به افزایش شیوع بیماری های مختلف , افراد برای پیشگیری از ابتلا به دیابت , چاقی و سندرم متابولیک به نوشیدنی های رژیمی که حاوی شیرین کننده مصنوعی است تمایل دارند . اما مطالعات انجام شده نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی را نیز با بیماری های دیابت و چاقی مرتبط دانسته اند.
قندهای مصنوعی اثری مشابه قندهای عادی در مغز دارند و همچنین باعث افزایش میل به قند و شکر و ولع بیش از حد به غذاهای پر کالری در فرد می شوند .
طبق نتیجه مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۰ , خانم های باردار باید از مصرف هر ماده غذایی حاوی نوترا سوئیت خودداری کنند . زیرا باعث تجمع ۶-۴ برابری فنیل آلانین (نوعی آمینو اسید ) در خون جنین می شود که می تواند منجر به مرگ سلولی گردد.
با کنار هم قرار دادن معایب شیرین کننده های مصنوعی مشخص می گردد که خطر مصرف این شیرین کننده ها برای سلامت انسان به اندازه قند و شکر است . همچنین مکانیسم دقیق قندهای مصنوعی در رابطه با عبور از جفت مشخص نشده است . به همین جهت توصیه می کنیم مصرف قندهای مصنوعی را به ویژه در دوران بارداری محدود کنید .