رژیم غذایی مناسب برای دیابتی ها و نقش فیبر در برنامه غذایی
تاثیر فیبر در رژیم غذایی مناسب کاهش وزن و کنترل قند خون افراد دیابتی
فیبر یکی از فاکتورهای رژیم غذایی مناسب و سالم است. دریافت کافی فیبر موجب سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و چاقی می گردد. فیبر مورد نیاز برای مردان ۳۸ گرم و برای زنان ۲۵ گرم می باشد.
انواع فیبر
فیبر جز کربوهیدراتی است که انسان قادر به هضم آن نیست. در همه مواد غذایی , میوه ها , سبزیجات , مغزها , دانه و غلات یافت می شود.
فیبر محلول: این فیبر در روده با جذب اب , حالت ژلاتینی ایجاد می کند و سرعت هضم غذا را کاهش می دهد.
فیبر نامحلول: در آب حل نمی گردد و بدون هیچگونه تغییری از مدفوع دفع می شوند.
بیشتر غذاها حاوی هر دو نوع فیبر هستند که مقداری یکی از آن ها بیشتر از دیگری است. منابع غذایی که فیبر نامحلول بیشتری دارند شامل غلات کامل , سبوس , میوه ها ( مانند آووکادو ) و سبزیجات ( مانند کلم و کرفس ) هستند. از منابع فیبر محلول میتوان به جو , تخم کتان , حبوبات و عدس , میوه هایی مانند موز و توت ها و سبزیجاتی مانند بروکلی و هویج اشاره نمود.
فیبر و سلامت دستگاه گوارش
فیبر موجب حرکات بهتر روده و جلوگیری از یبوست می گردد. همچنین فیبر باعث رشد و افزایش تعداد باکتری های مفید روده می شود که باکتری های مفیید روده در تولید مواد مغذی مانند بوتیرات نقش دارند. بوتیرات موجب تقویت سیستم ایمنی و عملکرد روده می شود.
فیبر در رژیم غذایی مناسب کاهش وزن
دریافت کافی از منابع فیبری موجب کنترل بهتر وزن است. افرادی که فیبر بیشتری دریافت می کنند نسبت به سایر افراد وزن بهتر و توده چربی کمتری خواهند داشت. زیرا فیبر نسبت به سایر مواد مغذی در ایجاد احساس سیری و پری قوی تر است و همین امر موجب می شود فرد کالری کمتری در طی روز دریافت کند , در نتیجه وزن مناسب تری داشته باشد.
فیبر و کنترل بهتر دیابت
فیبر موجب کاهش سطح قند خون بالا و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ است. همچنین مصرف کافی از منابع غنی از فیبر در افراد دیابتی باعث کنترل بهتر سطح قند خون می گردد.
فیبر سرعت هضم و جذب غذا را کاهش می دهد . در نتیجه قند خون به ارامی بالا می رود و از ناگهانی بالا رفتن قند خون جلوگیری می شود.