پرخوری – چگونه از پرخوری جلوگیری کنیم؟

پرخوری - چگونه از پرخوری جلوگیری کنیم؟

پرخوری – چگونه از پرخوری جلوگیری کنیم؟

پرخوری
پرخوری که ممکن است ترکیب از علل مختلف باشد یکی از فاکتورهای مهم افزایش وزن و چاقی است . به همین جهت افرادی که به پرخوری مبتلا هستند , می بایستی در روند کاهش وزن و لاغری این رفتار را نیز اصلاح کنند . در غیر این صورت پس از پایان دوره رژیم لاغری فرد مجدد به وزن قبل بر می گردد .

پرخوری – چگونه از پرخوری جلوگیری کنیم؟

راهکارهای جلوگیری از پرخوری

۱- غذاهای حاوی کالری پایین و پرحجم را در برنامه غذایی خود اضافه کنید . غذاهای پر آب و چگالی غذایی پایین مانند موارد زیر را برای کاهش میزان دریافت کالری توصیه می کنیم .

  • انواع سوپ سبزیجات و سوپ مرغ
  • انواع سبزیجات برگ سبز (مانند کاهو , اسفناج , کرفس , کلم و… )
  • سالادهای سبزیجات با سس های بدون چربی یا به همراه آبلیمو و یا آب نارنج تازه
  • انواع میوه ها به ویژه میوه های پر آب مانند هلو , هندوانه , سیب , پرتقال , طالبی و …
  • انواع سبزیجات غیر نشاسته ای مانند مارچوبه , بروکلی , گل کلم , خیار , گوجه و کدو

۲- برای پختن غذا از بخار پز و یا آرام پز استفاده کنید . بهتر است غذاهای سرخ کردنی و فست فود ها را برای رسیدن به وزن ایده آل به طور کلی از برنامه غذایی خود حذف کنید .

۳- از پیش دستی و ظرف کوچک برای غذا خوردن استفاده کنید . به جای قاشق از چنگال نیز می توانید استفاده کنید تا سرعت غذا خوردنتان کاهش یابد . همچنین بهتر است دیس غذا را بر روی میز قرار ندهید تا برای کشیدن مجددا غذا وسوسه نشوید ! تحقیقات نشان داده است که دور بودن ظرف اصلی غذا از میز به کاهش دریافت غذا کمک می کند . در آقایان موجب ۲۹% کاهش و در خانم ها موجب ۹% کاهش دریافت کالری می گردد .

۴- بهتر است پیش از خوردن غذای اصلی , سوپ یا سالاد سبزیجات میل کنید . ۱ تا نیم ساعت پیش از غذا , اب ولرم بنوشید . این کار در کاهش ولع به غذا موثر است.

۵- مواد غذایی مضر و پرکالری را در کابینت آشپزخانه نگهداری نکنید . حتما در یخچال انواع مختلف میوه ها و سبزیجات تازه و فصلی داشته باشید تا به هنگام تمایل به غذا خوردن از آن ها میل کنید .

۵- استرس زندگی خود را کاهش دهید . استرس و نگرانی ها یکی از دلایل اصلی پرخوری عصبی است .

Related Post