مصرف پودر منیزیم در بارداری
گرفتگی عضلات در بارداری یکی از عوارض این دوران است. منیزیم یکی از مواد ضروری در دوران بارداری است. در این مقاله نقش های منیزیم در بارداری را بررسی میکنیم.
چرا منیزیم؟
نیاز به منیزیم مانند سایر املاح معدنی در دوران بارداری افزایش مییابد. منیزیم در عملکرد هورمون انسولین موثر است و برای تنظیم سطح قند خون ضروری میباشد. همچنین منیزیم در کنار کلسیم موجب تحکیم بافت دندانی و استخوان است. فعالیت بدنی و استرس نیز نیاز به منیزیم را افزایش میدهد.
کمبود شدید منیزیم در بارداری حتی ممکن است منجر به بروز پره اکلامپسی(مسمومیت بارداری), زایمان زودرس, سقط جنین و نقص جسمانی شود.
چرا منیزیم در بارداری مهم است؟
منیزیم نقش های زیادی دارد . از جمله نقش های آن در بارداری عبارتند از:
منیزم و کلسیم در کنار هم کار می کنند. کلسیم موجب انقباض عضلات و منیزیم موجب شل شدن میشود. میزان کافی منیزیم در بدن مادر باردار از انقباضات رحمی پیش از ۳۵ هفته جلوگیری میکند.
منیزیم احتمال پوکی استخوان را کاهش میدهد. مقدار کافی منیزیم و کلسیم مانع از تخریب استخوان در سنین بالاتر است.
گرفتگی عضلات را در بارداری کاهش میدهد.
منیزیم یکی از درمان های اصلی برای رفع استرس و بی خوابی های شبانه در دوران بارداری است. همچنین در رفع حالت تهوع نیز موثر است.
منابع غذایی منیزیم
بیشتر گیاهان و منابع حیوانی حاوی منیزیم هستند. بادام, سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج, غلات, دانه های گیاهی, حبوبات از مواد غذایی غنی از منیزیم هستند.
نکات تکمیلی
با دریافت کافی منابع غذایی منیزیم مورد نیاز بدن به راحتی قابل تامین است. در صورت نیاز به مکمل تغذیه ای منیزیم حتما باید زیر نظر پزشک تجویز شود .
معمولا افراد با مصرف منابع طبیعی دچار اور دوز نمی شوند اما با مصرف مکمل ممکن است مقدار منیزیم بیش از حد مورد نیاز بدن باشد و علائمی در پی خواهد داشت.
عوارض جانبی دریافت بیش از حد منیزیم (به صورت مکمل تغذیه ای)
اسهال و کم آبی بدن
مکمل منیزیم ممکن است باعث تحریک روده و منجر به اسهال , شکم درد و کاهش اشتها شود.
شکم درد
مکمل منیزیم ممکن است, باعث تشدید تهوع صبحگاهی است.
گیجی, تهوع, شکم درد از دیگر علائم دریافت بیش از حد منیزیم است.