سیروز کبدی در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک

سیروز کبدی در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک

سیروز کبدی در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک

ارتباط بین سیروز کبدی و بیماری سلیاک

افراد مبتلا به سلیاک دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکی و سیروز کبدی می باشند .به همین جهت غربالگری بیماری سلیاک در افرادی که دچار عملکرد غیر طبیعی آنزیم های کبدی می باشند توصیه می شود .طبق مطالعات با حذف گلوتن از رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی , علائم بیماری تا حدودی زیادی کاهش میابد .

علل ابتلا به سیروز کبدی مختلف است . الکا و نوشیدنی های الکلی , هپاتیت B و یا C از شایع ترین علل سیروز می باشند .
در این بین ابتلا به سلیاک نیز به آسیب بیشتر به بافت کبد منجر می شود .

سلیاک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی افراد مبتلا به گلوتن حساس است و با مصرف موادغذایی حاوی گلوتن , سیستم ایمنی به روده کوچک حمله می کند . التهاب ناشی از این باعث سوء جذب رویزمغذی های ضروری از مواد غذایی می شود و فرد دچار کمبود مواد مغذی از جمله آهن , روی , کلسیم , ویتامین دی , اسید چرب های ضروری و ویتامین های محلول در چربی ( A, K, E ) می شود .
همچنین افراد مبتلا به سلیاک در معرض ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی مانند بیماری خود ایمنی کبد و سیروز صفراوی است .

سیروز کبدی در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک

متاسفانه افراد سلیاکی در معرض ابتلا به کبد چرب و سایر اختلالات کبدی نیز می باشند . به همین جهت توصیه می شود این افراد حتما به طور منظم میزان آنزیم های کبدی خود را کنترل کنند .

سندرم روده چکه کن ( Leaky gut ) در بیشتر بیماری های خود ایمنی ایجاد می شود . وقتی سموم و باکتری های از دیواره روده جذب می شوند , مستقیما وارد بافت کبد می گردند .سیاهرگ باب کبدی وظیفه انتقال مواد از روده به کبد را دارد .
به همین ترتیب با ورود حجم زیادی از باکتری ها و مواد زائد , التهاب در کبد ایجاد می شود.

Related Post