زیانهای چاقی

زیانهای چاقی

زیانهای چاقی | قاتلی به نام چاقی

بیماری چاقی اختلالی در سیستم متابولیک بدن است که با تجمع بیش از حد چربی در بافت های مختلف بدن باعث بروز بیماری هایی مانند دیابت, سرطان, اختلالات کلیوی و مشکلات تنفسی می شود.

ژنتیک, سیستم هورمون, میزان فعالیت بدنی, رژیم غذایی و عوامل محیطی از جمله فاکتورهای موثر بر اضافه وزن است. زمانی که فرد کالری بیشتر از نیاز بدنش در روز دریافت می کند و فعالیت بدنی پایینی داشته باشد دچار اضافه وزن و چاقی می شود.

۵۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار اضافه وزن هستند. در ایران نیز ۵۰ درصد مردان و ۶۳ درصد زنان دچار چاقی می باشند. شیوع چاقی در استان های شمال بیشتر است.
۱۶ درصد کودکان و ۴۲ درصد نوجوانان ایرانی دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

چاقی یکی از عوامل ابتلا به دیابت است. ۸۰ درصد افراد دیابتی, چاق هستند. به همین دلیل درمان اصلی دیابت نوع ۲ کاهش وزن است.

 

 

زیانهای چاقی

 

 

چاقی غیر مستقیم باعث مرگ افراد است!

عوارض چاقی:

پرفشاری خون – هرچه وزن بیشتر شود بافت چربی نیز بیشتر خواهد که برای زنده ماندن آن باید اکسیژن و خونرسانی کافی انجام شود. هرچه نیاز به اکسیژن و خون بالاتر باشد فشار گردش خون نیز بالاتر می رود. همچنین چاقی با افزایش مقاومت به انسولین و افزایش سطح این هورمون در خون باعث احتباس آب و نمک در رگ ها, و در نتیجه افزایش فشار خون می شود.

دیابت – ارتباط دیابت نوع ۲ و چاقی, ارتباطی دو سویه مستقیم است. به این معنی که دیابت زمینه ساز چاقی و یا چاقی زمینه ساز دیابت است. افزایش بافت چربی باعث افزایش مقاومت به انسولین و زمینه ساز ابتلای فرد به دیابت نوع ۲ است .

اختلال چربی های خون – رژیم های غذایی پرچرب و پرکالری علاوه بر ایجاد چاقی باعث بالارفتن سطح کلسترول بد خون (LDL) و کاهش کلسترول خوب خون (HDL) است .

بیماری عروقی, سکته مغزی, استئو آرتریت, اختلالات تنفسی, سرطان, کبدچرب و بیماری کیسه صفرا از دیگر عوارض ناشی از چاقی و اضافه وزن هستند.

Related Post