رژیم غذایی بارداری – چگونه قند خون را در مادران دیابتی کنترل کنم؟
رژیم غذایی مادران دیابتی باردار چه اثری بر سلامت جنین دارد ؟
رژیم غذایی بارداری برای مادران دیابتی باردار در جریان بارداری اهمیت ویژه ای دارد و برنامه آن باید توسط متخصص تغذیه تنظیم شود .
متخصص تغذیه طبق شرایط مادر ممکن است یکسری ویتامین ها و مواد معدنی را توصیه کند .
نکته بسیار مهم , میزان و سیر افزایش وزن در بارداری است . در جریان بارداری در صورتی که وزن شما در دامنه طبیعی باشد , افزایش وزن ۷ تا ۱۲ کیلو انتطار می رود . چنانچه در آغاز بارداری چاق هستید اکنون زمان مناسب کاهش وزن نیست . تلاش برای کاهش وزن در بارداری باعث اختلال در رشد و تکامل جنین می شود .
در رژیم غذایی تان سعی کنید از همه انواع گروه های غذایی دریافت داشته باشید .
از غذاهای سرخ شده یا حاوی چربی زیاد اجتناب کنید که به کنترل وزن شما کمک میکند .
مراقبت های دوره بارداری
اگر به دیابت نوع ۱ مبتلا هستید و انسولین روزانه تزریق می کنید , در دوران بارداری نیاز به انسولین بیشتر می شود .
و این افزایش نیاز به ویژه در سه ماه آخر بارداری به علت ترشح بیشتر هورمون های جفتی است . هورمون های جفتی باعث رشد جنین هستند که البته مانع فعالیت انسولینی مادر هستند و در نتیجه نیاز به انسولین افزایش می یابد .
اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید ممکن است داروهای شما طبق نظر پزشک عوض شود . در صورتی که برای کنترل دیابت قرص پایین آورنده قند خون مصرف میکنید , به علت احتمال ایجاد نواقص جنینی در دوران بارداری قطع می گردد و پزشک ممکن اسن تزریق انسولین را جایگزین مصرف قرص های خوراکی کند .
ورزش و فعالیت بدنی در دوران بارداری
ورزش از اساسی ترین اصول کنترل و درمان بیماری ها به ویژه دیابت نوع ۲ است . ورزش به همراه رژیم غذایی صحیح نقش اساسی در کنترل قند خون دارد.
بهترین ورزش برای دوران بارداری , پیاده روی آرام در سطح صاف و شنا یا قدم زدن در آب است.