راههای پیشگیری از پره اکلامپسی

راههای پیشگیری از پره اکلامپسی

راههای پیشگیری از پره اکلامپسی

راههای پیشگیری از پره اکلامپسی با تغذیه
پره اکلامپسی عارضه ای در دوران بارداری است که در ۷% خانم های باردار بروز پیدا می کند . پره اکلامپسی معمولا از اواخر هفته بیستم شروع می شود . در این حالت فشار خون بالا می رود . ادم ( edema ) , دفع پروتئین از ادرار و پرفشاری خون از جمله علائم پره اکلامپسی است . سایر علائم عبارتند از سردردهای مزمن , حساسیت به نور , دل درد و تاری دید .

پره اکلامپسی به ارگان های مادر مانند کبد , کلیه و مغز آسیب می رساند و بر جفت اثر منفی دارد . این وضعیت برای مادر و جنین بسیار خطرناک است . وزن بسیار پایین هنگام تولد , زایمان زودرس و مرده زایی ممکن است در اثر پره اکلامپسی اتفاق بیافتد .

با کنترل وزن و مراقبت از روند وزن گیری , پیروی از رژیم متعادل و انجام ورزش سبک از جمله عوامل پیشگیری از ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری است .

ویتامین ها و املاح معدنی که برای پیشگیری از پره اکلامپسی ضروری است :
ویتامین E , کلسیم , روی , منیزیم و پتاسیم از جمله موادمغذی ضروری برای پیشگیری از پره اکلامپسی می باشند . همچنین دریافت کافی منابع پر پروتئینی و اسیدچرب های ضروری ( اسید لینولئیک و آراشیدونیک اسید ) از جمله مواردی است که باید در تنظیم رژیم غذایی زنان باردار رعایت شود.
رعایت رژیم غذایی ۱۰۰ % از ابتلا به پره اکلامپسی جلوگیری نمی کند , اما احتمال ابتلا به آن را به شدت کاهش می دهد.

 

 

 

توصیه های مهم برای پیشگیری از پره اکلامپسی :

 

از مصرف خیار شور , آجیل شور پرهیز کنید .
تا حد امکان نمک غذای خود را کاهش دهید . نمکدان بر سر سفره نیاورید !
حتما طی روز ۶-۸ لیوان آب بنوشید . به هنگام احساس تشنگی نوشیدن آب و مایعات را فراموش نکنید .
نوشیدن چای و قهوی را کمتر کنید .
در طول هفته ۳-۲ بار تخم مرغ میل کنید .
مراقب روند وزن گیری خود باشید . افزایش وزن ناگهانی یکی از علائم ابتلا به این عارضه است . در صورت وزن گیری بیش از حد ناگهانی با پزشک خود مشورت کنید .

Related Post