تغذیه سه ماهه سوم بارداری
مصرف چه گروه های غذایی در سه ماهه سوم بارداری بیشتر توصیه می شود؟
تغذیه سه ماهه سوم بارداری ; سه ماهه سوم بارداری زمان آمادگی مادر برای زایمان و آمادگی جنین برای ترک محیط رحم و ورود به دنیای واقعی است که با دریافت کافی مواد غذایی این دوره را به بهترین شکل مادر پشت سر خواهد گذاشت.
رژیم غذایی مادر در سه ماهه سوم تفاوت ویژه ای با سه ماهه اول و دوم ندارد. ولی با توجه به اینکه اواخر بارداری است و جنین بزرگتر شده و فشار به اندام های داخلی مادر مانند مثانه , معده و… می آورد بهتر است توصیه های زیر را رعایت کنید.
میوه و سبزی
در درجه اول میوه و سبزی حاوی فیبر محلول هستند که کمک بسیار خوبی در بهبود وضعیت دفع مادر دارد و یبوستی که به دلیل فشار رحم و سطح بالای هورمون ها ایجاد شده , را کاهش میدهند.
همچنین میوه و سبزی علاوه بر رفع این مسئله , انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله کلسیم , پتاسیم , آهن و… را تامین میکند.
گوشت
گروه گوشت ها که شامل ماهی , مرغ , تخم مرغ , گوشت قرمز , پنیر و…
این گروه تامین کننده پروتئین , آهن و اسید فولیک که نقش مهمی در رشد و تکامل بافت های جنینی دارند.
همچنین ماهی و غذاهای دریایی تامین کننده ید , اسیدهای چرب ضروری و امگا-۳ هستند که برای بدن بسیار مفید بوده و سبب افزایش ضریب هوشی جنین میشوند.
از دیگر منابع خوب امگا۳ میتوان به دانه های روغنی مانند بادام , پسته , فندق و جوانه گندم اشاره کرد.
شیر و لبنیات
شیر و لبنیاتی مانند کشک , دوغ , ماست منابع غنی کلسیم و پروتئین هستند , همچنین به مقدار کمی حاوی ویتامین D هستند.
البته در کنار تغذیه سالم و کافی در سه ماهه سوم بارداری , برای زایمان بهتر و سلامت جنین توصیه میکنیم که مادر از استرس دوری کند.
علاوه بر آن نظم خواب داشته باشد و شب بیداری نکند.
و در آخر فراموش نکنید که پیاده روی با سرعت کم با کفش مناسب روی سطح صاف هم به سلامت مادر و هم جنین کمک میکند.