تغذیه در ویار بارداری – توصیه های تغذیه برای کاهش ویار در بارداری
تغذیه در ویار بارداری
بارداری یک تجربه بی نظیر است , تجربه زندگی دو انسان زیر یک پوست! با بچه دارشدن تا همیشه قلب تان بیرون از بدن تان قدم میزند و به زندگی ادامه می دهد.
بیماری صبحگاهی , سوءهاضمه , ویار و یبوست از جمله مشکلات دوران بارداری است که در برخی مادران بیشتر و در برخی مادران کمتر بروز پیدا می کند .حدود ۷۰% مادران به ویژه در اولین بارداری تهوع و ویار را تجربه می کنند . رعایت برخی نکات ساده به رفع این حالات کمک می کند .
ویار از شایع ترین مشکلات این دوران است که غالب مادران تجربه می کنند . ویار , تمایل مادر به خوردن مواد غذایی و غیر غذایی در این دوران است . تمایل مادر به خوردن شیرینی , قره قوروت , لواشک و یا هر ماده غذایی که تعادل تغذیه ای مادر را بر هم نزند , اشکالی ندارد .
گاهی مادر باردار تمایل به خوردن موادی دارد که خوراکی نیستند مانند : گچ , خاک , یخ , مُهر و نشاسته. تمایل به این مواد نشان دهنده کمبود برخی ریزمغذی ها مانند آهن , روی و کلسیم است . با مصرف کافی منابع آهن , روی و کلسیم می توان تا حد زیادی این تمایل به مواد غیر خوراکی را کاهش داد .
توصیه های تغذیه برای کاهش ویار دوران بارداری
- با توجه به آن که ویار به موادغذایی با مصرف متعادل آن کاملا طبیعی است و مشکل زا نمی باشد . مادر باردار می تواند صبح پس از بیدار شدن از کربوهیدرات خشک مانند بیسکوئیت سبوس دار , نان سوخاری , نان خشک, انجیر استفاده کند .
- نکته مهم بعد تعداد وعده های بیشتر با حجم کم استفاده کنید . برای کاهش تهوع بهتر است از زنجبیل , آبلیمو و چاشنی ها در غذا استفاده کنید .
- خواب و استراحت کافی داشته باشید