بی اشتهایی عصبی

بی اشتهایی عصبی

بی اشتهایی عصبی

نفرت از وضعیت جسمانی خود و تصور چاق بودن در حالی که وزن نرمال دارد, همچنین مدام در حال وزن کردن خود است تا مبادا یک گرم به وزنش اضافه نشود. اغلب از خوردن غذا حتی حجم بسیار کم هم اجتناب می کند. اینها همه علائم بیمار مبتلا به آنورکسیا است.

آنورکسیا بیشتر در دختران نوجوان به دلیل حساسیت بیش از حد به وضعیت جسمانی بروز می کند. آنورکسیا نروزا (ANOREXIA NERVOSA) با یک برنامه کاهش وزن شدید و محدود آغاز می شود. در طول زمان محدودیت مصرف مواد غذایی باعث بروز سوء تغذیه شدید و کاهش وزن ناسالم است. سوء تغذیه خود باعث تغییرات متابولیسم بدن می شود. اشتها به شدت کاهش می یابد. با پیشرفت روند بیماری وضعیت سلامت فرد بدتر می شود. فرد دچار رفتارهای آزار دهنده مانند ایجاد استفراغ بعد از غذا خوردن و نفرت غذایی می شود.

گرسنگی شدید و سوء تغذیه ناشی از آنورکسیا باعث اختلالات سلامتی مانند افسردگی, افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و ضربان نامنظم قلبی می شود.

با افزایش روند بیماری, هرچه دیرتر به فکر درمان باشید درمان سخت تر خواهد بود. بیماران مبتلا به آنورکسیا هرگز قبول نمی کنند که بیمار هستند و تصور می کنند تنها نگران وضعیت جسمانی و خوش فرمی خود می باشند. به همین دلیل تشخیص اولیه اطرافیان در درمان سریع بیماری بسیار موثر است. تغییر تدریجی عادات غذایی, مراقبت از نظر عاطفی و ارتباط صمیمی با عزیزان در درمان بیماری بسیار مهم است.

 

بی اشتهایی عصبی

 

 

احتمال بروز آنورکسیا افزایش می‌یابد اگر:

  • سابقه خانوادگی اختلالات خوردن مثل آنورکسیا, بولیمیا داشته باشید.
  • اختلالات روحی خاص مثل کمال گرایی غیر نرمال, اضطراب یا خودباروری بسیار پایین
  • فشارهای روانی از جانب خانواده, فرهنگ و یا رسانه مبنی بر لاغراندامی و کم وزنی

 

 

اگر علائم زیر را در فرزند خود مشاهده کردید نگران سلامت او شوید!!

  • ابراز نگران او در مورد وزن خود از سنین بسیار پایین
  • وقتی نوجوانتان رژیم غذایی خود را محدود می کند.
  • وقتی نوجوانتان ورزش های خود را شدید می کند.
Related Post