اختلالات کبدی سلامت کبد را به خطر می اندازند !
رنگ پریدگی, ضعف و بیحالی, ریزش مو, یبوست, لکههای پوستی و پف زیر چشم از نشانههای اختلالات کبدی است . جگر یا کبد بزرگترین اندام بدن است که در ناحیه راست شکم , پایین قفسه سینه قرار دارد .
اختلالات کبدی در اکثر مواقع نشانه هایی همانند سایر بیماریها دارد. همین امر باعث دیر تشخیص دادن بیماریهای کبدی میشود. استرس و اضطراب, خشم و عصبانیت, ناراحتی و ترس از مواردی است که باعث بروز اختلال در عملکرد کبد میشوند.
یکی از وظایف مهم کبد, تولید صفرا است. صفرا در هضم چربیها نقش موثری دارد . بروز هرگونه مشکل در تولید و ترشح صفرا باعث اختلال در کبد و ابتلا به سیروز کبدی است.
مشکل در تولید و ترشح صفرا از کیسه صفرا باعث:
- بی رنگ شدن مدفوع – رنگ قهوه ای مدفوع به علت وجود مواد زائد حاصل از تجزیه هموگلوبین (استروکوبیلین) در کیسه صفرا است.
- سندرم روده تحریک پذیر (IBS) که ممکن است به صورت اسهال یا یبوست بروز کند.
- نفخ
- سوءهاضمه
- کمبود ویتامینهای محلول در چربی (A,D,K,E) که به صورت مزمن باعث بروز پوکی استخوان و صعف سیستم ایمنی است.
برای تولید صفرا به سلولهای کبدی سالم نیاز است! سلولهای کبدی صفرا تولید و به درون کیسه صفرا که در زیر کبد قرار دارد تشرح میکنند. در نهایت به هنگام ورود غذا به ابتدا روده باریک صفرا نیز به آنجا ریخته میشود.
در صورتی که کیسه صفرا به خوبی کار نکند , هضم غذا به خصوص چربی ها دچار مشکل میشود. بروز مشکلاتی مانند نفخ, دلدرد, سندرم روده تحریکپذیر, سوءهاضمه, یبوست, فقر ویتامینهای محلول در چربی از جمله مشکلات گوارشی ناشی از این اختلال است.
توصیههایی برای حفظ سلامت کیسه صفرا
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج, جعفری, بروکلی و… را به سالاد خود اضافه کنید. نعناع, پیازچه, جعفری, ریحان و گشنیز بهترین سبزیهای برگ سبز تیره برای پاکسازی و سمزدایی کبد هستند.
به بدنتان آب برسانید. آب و مایعات کافی مانع از بروز سنگهای کیسه صفرا است.
سبزیجات خام مانند کلم, کاهو, هویج, نعناع, تربچه, زنجبیل و… را با شکلهای مختلف به عنوان میان وعده بسیار مغذی و کم کالری مصرف کنید.
کنترل وزن و چربی خون یکی دیگر از توصیه های مهم برای داشتن صفرا سالم است.